Voorbereiding op een fotoshoot:

  • Zorg dat jij klaar staat en je paard klaar is als ik aan kom. Zorg dat je paard schoon is, je omgekleed bent en dat we meteen kunnen beginnen. Ik plan voor iedereen tijd in en als ik nog plannen erna heb is het heel vervelend als we een half uur bezig zijn voor we beginnen.
  • Zorg dat het tuig schoon is. Het tuig van het paard is bijna niet aan te passen met photoshop zorg dus dat dit schoon is. Zorg dat het leer vrij is van eet resten. Zorg dat het bit schoon is.
  • Kijk of je een extra persoon mee kan nemen om je paard af te leiden of om te helpen met andere dingen. Je weet nooit wat er gebeurd en een extra hulp is altijd handig.
  • Neem de tijd en blijf altijd lachen! Word niet gefrustreerd als je paard steeds afgeleid is, lastig kijkt of ongeduldig is, we hebben geen tijd stress. Loop even een rondje en kijk of je de focus terug krijgt. Vaak werkt een stukje lopen naar een nieuwe locatie ook omdat ze dan weer nieuwe dingen zien! Blijf vooral altijd lachen, want stel je paard kijkt 2 seconden leuk dan zorg ik dat dat moment op de foto is en dan is het zonde als je niet aan het opletten was.
  • Neem een handdoek, borstel &/of babydoekjes (zonder lotion) mee. Soms worden ze nog vies, hebben ze troep bij de ogen of slijmen ze, altijd handig om het nog even schoon te maken.

Kleding:

  • Trek geen neon kleuren of drukke prints aan in je kleding! Dit is erg druk en vaak erg afleidend in de foto, ik zou eerder gaan voor zachte/pastel kleuren. Als het maar schoon is. Trek desnoods andere kleding over je outfit waarmee je op de foto wilt als je aan het klaarmaken bent.
  • Verdere tips voor kleding: ontwijk grote logo’s van merken. Trek maximaal 2 verschillende kleuren aan. Ondanks dat het koud kan zijn staat een jas niet mooi op de foto. Ontwijk een capuchon, trek dus geen trui aan met capuchon. Verder moet je gewoon dragen waar jij je comfortabel in voelt, of dat een jurk is, gewone kleding of paardenkleding maakt mij echt niets uit.
  • Haal alles uit je zakken(telefoon!) en zorg dat je geen elastiekjes etc om je pols hebt.