Verloop fotoshoot

Wat leuk dat je eventueel interesse hebt in een fotoshoot! Op deze pagina vind je informatie met hoe ik te werk ga en wat jij dus kunt verwachten.

Voorafgaand aan de fotoshoot

We bespreken samen de ideeën voor de fotoshoot. Wat moet het uitstralen, moet er nog een bepaalde boodschap overgebracht worden enzovoorts.

Locatie

Waar gaan we fotograferen? Dit kan een sfeervolle locatie zijn of misschien een hele stoere locatie. Dit komt vaak samen met het doel van de fotoshoot. Alle shoots doe ik altijd het liefst buiten. Een buiten locatie kan de foto net een extra effect geven, ik heb zelf natuurlijk al wat ervaring met verschillende locaties. Ook vind ik het leuk als ik een nieuwe locatie mag ontdekken, je kunt dus ook zelf met een locatie komen. Mijn voorkeur hierbij gaat uit naar prachtige bomen op de achtergrond, duinen, heide, bloemen, bossen, een park, authentieke locatie etc.

Kleding

Kleding maakt of kraakt de foto. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt in wat je draagt. Het is fijn als de kleuren die jij/jullie dragen afgestemd zijn op elkaar. Je hoeft niet allemaal dezelfde kleuren aan, maar een bepaalde tint terug laten komen geeft een fijne sfeer en leuk effect in de foto. Kleuren die rust geven zijn vaak neutrale kleuren of pestel tinten. 

Tijdens een reportage kan er ook gewisseld worden van kleding.

Plannen

Ik werk vaste dagen parttime waardoor het plannen altijd vrij snel gaat. Ik stuur een aantal datums die ik beschikbaar ben door. Jij kunt dan kiezen welke datum er voor jou het beste uitkomt. Kan het door weersomstandigheden niet doorgaan plannen we natuurlijk een nieuwe datum.

Tijdens de fotoshoot

Als we aankomen op locatie maak ik eerst een paar test foto’s om de instellingen van mijn camera goed te zetten en zo kunnen we wennen aan de omgeving. Ik geef tijdens het fotograferen tips voor hoe je kunt staan, kijken en hou er rekening mee dat we verschillende settings en achtergronden hebben. Hierdoor zijn er gevarieerde beelden en is er genoeg keuze.

*Zijn er dieren bij de fotoshoot betrokken en merken we dat zij moeite hebben hebben stilstaan en/of concentreren plannen we een nieuwe afspraak.

Ik bewaar alle foto’s van de shoot altijd minstens 1 jaar. Dus als jij na langere tijd bedenkt de foto’s nog een keer te willen bekijken en misschien nog wat bij wilt bestellen is dit mogelijk! De foto’s die je besteld hebt bewaar ik altijd. Mocht je deze dus kwijt raken omdat je computer/mobiel crasht kun je deze altijd nogmaals toegestuurd krijgen.

 

Als je een fotoshoot boekt bij mij ga je (stilzwijgend) akkoord met de algemene voorwaarden.